Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда надмина очакванията ни, обявиха от Торо Росо

Хонда надмина очакванията ни, обявиха от Торо Росо

124
0
двигател,Торо Росо,Хонда

В Хонда са надминали очакванията на Торо Росо по отношение на качествата на задвижващата си система за 2018 г. Това заяви спортният директор на екипа от Фаенца Франц Тост.

През този сезон агрегатът на японците е доста по-мощен, като се смята, че в последната му 3-а спецификация е изпреварил като конски сили двигателя на Рено.

По отношение на надеждността също беше отбелязан сериозен напредък, като много смени на компоненти в колите на Пиер Гасли и Брендън Хартли бяха повече с експериментална цел и реални тестове в подготовката на японците за следващия сезон. Тогава те ще доставят продуктите си и на големия отбор на Ред Бул.

„В Хонда досега свършиха фантастична работа, защото подобриха много представянето си и надеждността, каза Тост. – По отношение на издръжливостта надхвърлиха очакванията ни. Мислехме, че ще имаме много повече проблеми, но честно казано нямахме големи неприятности. С новата ни спецификация освен това не сме далеч от водещите отбори.“

В тази връзка Тост смята, че японците ще продължат да подобряват задвижващата си система в следващите месеци в подготовката за 2019 г., като по думите му те се трудят много здраво. Според него разрешената бройка за използване от 3 мотора за един сезон в F1 е малка и ще е добре това да се промени от 2021 г.