Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда ще експериментира с нови елементи по мотора до края на сезона

Хонда ще експериментира с нови елементи по мотора до края на сезона

103
0
Торо Росо,Хонда

Хонда ще експериментира с нови елементи по задвижващата си система до края на сезона в подготовката си за 2019 г. Това заяви спортният шеф на компанията Масаши Ямамото. Тази година японците доставят мотори на Торо Росо, а догодина и на големия отбор Ред Бул.

През този сезон агрегатите на японския концерн са доста по-конкурентни, като се очаква с последната си спецификация, която ще дебютира в Сочи или в някое от следващите състезания, да изпревари Рено като максимална мощност.

Това обаче едва ли ще се случи в Япония на Сузука, тъй като внедряването на новите компоненти ще доведе до наказание на стартовата решетка за Пиер Гасли и Брендън Хартли. А в Хонда няма да искат санкции на грида за домашното си състезание.

„Като част от подготовката ни 2019 г., ще имаме възможност до края на тази година да изпробваме някои нови неща направо на пистата, заяви Ямамото. – Искаме да направим то, използвайки метода проба-грешка.“

Масаши обясни още, че за да подобри резултатите си, за тази година в Хонда са направили преструктуриране на екипа си: „Променихме нашата организация за този сезон и разделихме компанията на две основни подразделения. Едното отговаря за развитието на двигателя, а другото за представянето му на пистата.“