Начало Moto News Honda представи официалните автомобили и мотоциклети за ТТ на остров Ман

Honda представи официалните автомобили и мотоциклети за ТТ на остров Ман

92
0

От Honda UK обявиха, че остават официален мотоциклетен партньор в тазгодишното издание на легендарното състезание ТТ на остров Ман. За първи път обаче Honda ще бъде официален партньор с автомобили. Машините вече са на острова и ще обслужват надпреварите, чиито първа квалификация започва утре.

Осем коли Civic Type R и осем изцяло нови мотоциклета CBR1000RR Fireblade SP са предоставили от Honda UK за ТТ на остров Ман, които ще бъдат разположени и ще патрулират по трасето с дължина 60 км.

Носителят на много награди Civic Type R, който има мощност от 320 к.с. е най-бързата кола със задвижване на предните колела и постави рекорд на Нюрбургринг миналата година. Fireblade се използва за придвижване от маршалите по трасето от 2016 г. Последният модел CBR1000RR бе представен през 2017 г. и също спечели много награди. Той е в стандартен и SP вариант.

Надпреварите на остров Ман започват от утре, 26 май и ще продължат до 8 юни, като ще се предават директно по британската телевизия, а също в САЩ и Австралия.