Начало Лайфстайл Honda открива учебната година във ВТУ „Тодор Каблешков“

Honda открива учебната година във ВТУ „Тодор Каблешков“

134
0

 

Експозиция от пет автомобила и два мотоциклета ще видят студентите от Висшето транспортно училище. Своя дебют пред широката публика ще направи Honda Civic с дизелов двигател и 9-степенен автоматик. Студентите ще се докоснат и до рекордьора по скорост Civic Type R, вписан официално в книгата „Гинес“

Бултрако АД, официален представител на автомобилите, мотоциклетите и ATV-тата от марката Honda у нас, ще открие новата учебна година в двора на Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ на 17 септември от 11.00 часа.

„Като посланик на марка, която е загрижена за технологиите, екологията и транспортните средства по въздух, суша и вода, искаме да изразим своята подкрепа към студентите и академичната общност“, заявиха от компанията по време на среща с ректора на учебното заведение проф. д-р инж. Даниела Тодорова и доц. д-р маг. биол.  Миряна Евтимова, зам. Ръководител катедра „Транспортна техника“. В момента Бултрако АД и ВТУ „Тодор Каблешков“ уточняват условията на договор за дългосрочно партньорство.

„В нашата компания вече успешно работят и се развиват кадри, подготвени от Висшето транспортно училище и сме готови да приемем още млади и ентусиазирани хора“, подчертаха от представителството на Honda.

С експозиция от пет автомобила и два мотоциклета ще започне новата учебна година. Сред тях е и Honda Civic Type R – най-бързият сериен автомобил с предно предаване, официално отбелязал рекорд на пистата „Нюрбургринг“ и вписан в книгата „Гинес“. 

Своя дебют пред широката публика ще направи Honda Civic с дизелов двигател и 9-степена автоматична трансмисия ZF. Максимумът на въртящия момент на 1,6-литровия i-DTEC е 300 Нм и е възможен при 2000 об/мин. Новият силов агрегат на Honda е първият дизелов мотор официално издържал тестовете за вредни емисии по новия световен стандарт. В размер на 109 г/км са СО2 емисиите на двигателя по европейски стандарт NEDC при комбиниран цикъл.

Част от експозицията са и мотоциклетите NC750Х и CBR500, първият  – представител на on-off гамата на Honda с автоматична трансмисия DCT, а вторият – идеално решение за тези, които желаят първия си спортен модел.

Това няма да е последната среща на високотехнологичната японска марка с българските студенти, защото още през октомври  един от инженерите на Бултрако ще изнесе отворена лекция на тема съвременните технологии в Honda, която тази година празнува 70-ия си рожден ден.

Списък на експонатите Honda:

Honda Civic Type R 2.0 VTEC Turbo, 320 к.с.

Honda Civic Hatchback 1.6 i-DTEC 9AT, 120 к.с.

Honda Civic Sedan 1.5 VTEC Turbo, МТ, 182 к.с.

Honda HR-V 1.6 i-DTEC, МТ, 120 к.с.

Honda CR-V 1.6 i-DTEC, 9АТ, 160 к.с.