Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер се извини на Рикиардо, похвали Верстапен

Хорнер се извини на Рикиардо, похвали Верстапен

67
0
Кристиан Хорнер,Ред Бул

Спортният директор на Ред Бул  Кристиан Хорнер се извини на Даниел Рикиардо за повредата в края на Гран при на Мексико, която го лиши от възможността да завърши на второ място и да донесе двойна победа за „биковете“.

В същото време британецът похвали Макс Верстапен за по думите му брилянтното пилотиране на Ерманос Родригес. Холандецът спечели втори успех за сезона.

„Разочарованието за нас като отбор е, че не бяхме на подиума и с двамата ни пилоти, обясни Хорнер. – Извиняваме са на Даниел. Той загуби места на старта, след като имаше малко повече превъртане на колелата. След това обаче той поддържаше страхотно състезателно темпо.

След като видяхме състоянието на гумите на Макс при втория му стоп, избрахме да оставим Даниел със стратегия с един бокс. Това го изведе на 2-о място, като той се защитаваше брилянтно спрямо Себастиан. 9 обиколки преди края обаче изведнъж получи повреда в хидравликата. Затова разочарованието в тима е голямо.“

Хорнер благодари специално и на Рено за предоставения двигател за уикенда, който е бил в състояние да победи най-добрите. Кристиан поздрави и Люис Хамилтън за спечелената 5-а световна титла.