Начало Картинг Христо Пенов и Лора Христова премериха сили с конкуренцията в Ротакс Джуниър...

Христо Пенов и Лора Христова премериха сили с конкуренцията в Ротакс Джуниър в Италия

77
0

Шампионът в клас Ротакс Джуниър Христо Пенов и една от водещите ни състезателки в този клас Лора Христова взеха участие в състезанието Моджо къп в Сиена, Италия, кръг от италианския шампионат. Пенов даде 14-о време в квалификациите. В първия манш финишира на 13-о място.

Във втория манш кюстендилският пилот бе станал 6-и, когато го удари състезател отзад и за малко щеше да се преобърне. Пенов излетя в тревата до пистата след удара и продължи, като завърши 12-и от 21 пилоти от целия свят. В общото класиране той е 11-и.

Надпреварата в Италия бе част от подготовката на Пенов за големите финали на Ротакс в Портимао, Португалия. В неговия клас ще бъдат събрани най- добрите пилоти – 72 участника от повече от 50 държави. Състезанието е от 4 до 11 ноември.

При Лора уикендът започна силно с добри времена в петъчните тренировки, на 0.3-0.4 сек от най-добрите. В събота обаче моторът се повреди, след като се проби една гарнитура. Въпреки това Лора стартира силно от 21-о място и спечели 6-7 места. Но в хода на състезанието нямаше мощност на правите и остана последна.

Във втория манш плевенчанката отново спечели 3-4 места при потеглянето, но след това друг пилот се опита да я избута в тревата. При маневрата предната й гума се закачи между предната гума на съперника и страничния му спойлер. Това изкриви шенкела и означаваше край на надпреварата за Лора.