Начало Картинг Христо Василев спечели в Серес

Христо Василев спечели в Серес

228
0

Христо Василев в клас ICA спечели състезанието по картинг в Серес, първи кръг от шампионата на югоизточната европейска картинг зона. Така бе продължена традицията, в този клас да доминират българските състезатели. Христо започна трудно уикенда, беше бавен и на тренировките, и на квалификацията в събота. Стартира от четвърта позиция. Пред него беше много по-бързия Стефано Ловчанлиев, който обаче нямаше късмет в състезанието. Той отпадна в първия манш поради повреда, а втория беше принуден да прекрати състезанието, след като беше ударен от гръцки състезател. След отпадане през първия манш и на Ксинос (Гърция), Христо завърши на втора позиция. През втория манш беше доста по бърз. В почивката между двата манша механиците успяха да подобрят настройките на картинга. отново успя да завърши втори, което му осигури първото място в крайното класиране.

В клас ICC втори се класира Искрен Маринов. Мишел Георгиев и Владимир Арабаджиев отпаднаха през първия манш. Мишел поради технически проблем в спирачната система, въобще не можа да стартира. Владо беше избутан от пистата от Кайтатзис Панайотис (Гърция), които спечели и първия манш. Във втория манш двамата стартираха от последна позиция и направиха поредица от изпреварвания за радост на техните фенове, дошли да ги подкрепят в Гърция. В последната обиколка Мишел се опита да изпревари Арабаджиев, но след удар се завъртя и бе принуден да напусне състезанието. Остана обаче доброто впечатлението от карането на Мишел, който за пръв път кара в този клас. В крайното класиране Беян Фаик стана седми, Владимир Арабаджиев – осми, Иван Бакърджиев – девети, Борис Богданов – единадесети, и Мишел Георгиев – петнадесети.

В клас ICA/J спечели Котеоглу Василиос (Гърция). Симеон Богданов стана шести, Митко Матев – седми, Александър Стоев – осми, Денис Янев – девети, и Теньо Кирилив -единадесети.

В клас Mini спечели единствения македонски представител Ристо Вуков. Нашите момчета са съответно четвърти – Георги Ташков, единадесети – Никола Николов, дванадесети – Красимир Шарков, петнадесети – Стефан Тахов, двадесет и четвърти – Митко Томов, двадесет и пети – Павел Лефтеров.

В клас Rotax Max Пападопулос Мариос развя гръцкия флаг на най-високото място на стълбицата. Девети е Стоян Колев, дванадесети – Петя Баръмска, тринадесети е Полина Тахова и четиринадесети е Илиан Наумов, който имаше лош късмет и не успя да завърши и в двата манша.