Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хуан Пабло Монтоя недоволства

Хуан Пабло Монтоя недоволства

63
0

След двете си поредни победи Ралф Шумахер свиква с приятната роля на фаворит в отбора на БМВ Уилямс. Доскоро шефовете му даваха за пример неговия съотборника, сега нещата се обърнаха. Може би колата на Уилямс повече подхожда на Ралф? Това потвърждава и Сам Майкъл : „Ралф има нужда от кола, която оптимално отговаря на стила му. В момента има такава и побеждава.“
Сега Ралф не само, че блестящо отвръща на всички критики, отправени по негов адрес, а и е по-симпатичен на отбора. Заслуга за това има и прекалената емоционалност на Хуан Пабло Монтоя.
На Маникур Монтоя решил да се появи в бокса обиколка по-рано от заплануваното. Това щеше да му позволи да излезе преди Ралф и може би да победи, но и Ралф отправил запитване да влезе обиколка по-рано и замисълът на Монтоя се провалил.
В продължение на няколко обиколки Монтоя беснял в болида си на маневрата на Ралф. Търпението на Патрик Хед, който е не по-малко емоционален от колумбиеца, се изчерпало и казал на Сам Майкъл по радиото:“Кажи му да си затваря устата. Шумахер може да влиза в бокса за дозареждане, когато реши.“
В последните обиколки Монтоя караше доста бавно, изоставайки от Ралф с почти две секунди на обиколка. След края на състезанието той не отиде да поздрави Ралф, а отиде направо да бъде измерен. Възможно е вече да е мислил какво да каже на Хед и Франк Уилямс.