Начало Автомобили Hyundai Motor вдига нивото на безопасност

Hyundai Motor вдига нивото на безопасност

23
0

Американското поделение на Hyundai Motor пое авгажимент да повдигне нивото на безопасност на автомобилите си до невиждано досега ниво. Всички модели на компанията вече ще имат в стандартното си оборудване шест странични въздушни завеси.

Първо на пазара с такова оборудване през този месец тръгва новото поколение на седана Sonata. Със също такива завеси ще бъде оборудван и новия Accent, чийто продажби започват през есента.

Следва да се отбележи, че до преди няколко години подобно обрудване се предлагаше само в луксозни автомобили като Lexus, Mercedes-Benz и BMW. В настоящия момент обаче, новите технологии доведоха до понижаване на цената им и те станаха по-достъпни.

Американския филиал на Volkswagen още през 2002 г. направи въздушните завеси задължителни за всичките си завеси, но никога не подчертаваше този факт в реклама.

Hyundai обаче ще акцентира на този факт вниманието на клиентите още през този месец. Според вице-президента по стратегическо планиране Джон Кравчик „безопасността не може да бъде опция”. Анкети сред клиентите са показали също, че повечето от хората предпочитат именно оборудване, повишаващо безопасността, а не за развлечение и комфорт.