Начало WRC News Хюндай обяви официално наемането на Льоб, ще кара в 6 състезания

Хюндай обяви официално наемането на Льоб, ще кара в 6 състезания

75
0
Себастиен Льоб

Екипът на Хюндай обяви официално наемането на Себастиен Льоб за пилот на тима за програмата във WRC за 2019 г. 9-кратният шампион ще кара в 6 състезания за тима следващия сезон, и както вече обяви, няма да прави пълна програма в шампионата, в който доминираше от 2004 до 2012 г.

Контрактът на Льоб е за 2 години, като навигатор отново ще му бъде Даниел Елена. Първото състезание за Льоб ще бъде рали Монте Карло. В останалите 8 състезания за 2019 г. третата кола на Хюндай ще кара ветеранът Дани Сордо.

Титулярни пилоти за целия сезон в Хюндай остават Тиери Нювил с навигатор Никола Гилсул и Андреас Микелсен с Андерс Ягер.

„Обявяването на Льоб е от изключителна важност за нашия тим и сме изключително развълнувани, че той се съгласи да подпише 2-годишен договор, каза шефът на Хюндай Мишел Нандан. – Да сключим споразумение с пилот с неговия изключителен талант, показва, че сме в атрактивна и конкурентна позиция във WRC.”

Льоб от своя страна заяви, че е бил впечатлен от подхода на екипа на Хюндай и решителността им да успеят във WRC. За последните 2 сезона тимът не успя да спечели титлата нито при пилотите, нито при марките, въпреки че имаше голям шанс да го стори.