Начало Рали Hyundai Racing Trophy награди победителите в едномарковия шампионат за 2017 г.

Hyundai Racing Trophy награди победителите в едномарковия шампионат за 2017 г.

124
0

На бляскава церемония, организирана от спортната платформа, бяха отличени и наградени екипажите на единствения едномарков шампионат в България – Hyundai Racing Trophy за сезон 2017. В елегантната обстановка на шоурума на Hyundai и сред представители на официалните институции, експерти и журналисти от автомобилния бранш специални купи получиха трите екипажа, които взеха златото, среброто и бронза за общо шестте състезания през изминалата година.

Благодарение на натрупания опит на екипа за първа година тандемите могат да се похвалят и с първите три места в клас RC5 на националния рали шампионат. Освен това тимът спечели първо място в отборното класиране, Симеонов взе купата „Тодор Славов“ за млади пилоти, а Виктория Гъркова е победител в генералното класиране при жените за 2017 г.

За успешното си представяне и забележителните си постижения през третия сезон на шампионата първа награда получиха победителите в надпреварата Симеон Симеонов/Йордан Йорданов, които бяха лидери във всички стартове от Hyundai Racing Trophy. Отличията за второто място заслужено отидоха при дуото Денис Станчовски/Младен Карчев, а третата награда взе женският тандем Виктория Гъркова/Велислава Павлова.

Освен сплотения и високо професионален екип на Hyundai Racing Trophy спортното събитие уважиха и Анатоли Илиев – член на Комисия за децата, младежта, спорта и туризма и организационен секретар на фондация „София – Европейска столица на спорта“, Емил Панчев – председател на СБА, Санг Хюн Парк, представител на южнокорейското правителство и на Световната федерация по таекуондо, заместник-ректорът на НСА – проф. д-р Кирил Андонов, Нордин Мокрани – изпълнителен директор на „Тотал“ България.

Към тях се присъединиха и домакините Савина Константинова – изпълнителен директор на „Индустриал комерс“, Стефан Митов – национален директор „Продажби” в „Индустриал комерс“, Георги Гвоздейков – мениджър на Hyundai Racing Trophy, треньорът на отбора – Петър Гьошев и Тодор Христов, мениджър на Hyundai Off-road Racing Team.

„Фактът, че София ще бъде Европейска столица на спорта през 2018 г. напълно съвпада с идеите на този шампионат и той оказва неоценима помощ това да бъде възможно. Така че имам удоволствието от името на г-жа Фандъкова да поздравя организаторите – г-н Митов, неговия екип и всички, които работят за това проектът Hyundai Racing Trophy да бъде осъществен.” С тези думи поздрави присъстващите Анатоли Илиев. Той допълни, че с колегите му използват автомобилите на Hyundai и те са истински надеждно превозно средство.

Към думите му се присъедини и Емил Панчев, който обясни, че пътната помощ на СБА обслужва и Hyundai, но почти нямат работа, което доказва надеждността на автомобилите. „Искам да ви поздравя за този формат, защото това, което правите е изключително важно за спорта в България и за развитието на младите хора“, каза той.

„Спортната платформа бележи успех трета поредна година и е доказателство за това, което Hyundai се стреми да постига – разработване на качествени и издръжливи автомобили, внедряване на нови технологии, постигане на отлично представяне на колите както в града, така и в офроуд среда и в непредвидими условия.“ Това заяви Савина Константинова – изпълнителен директор на „Индустриал комерс“.

Тя допълни, че е горда с постиженията на състезателната платформа и с признанието от представители на Hyundai Motorsport, Hyundai Motor Company, FIA, както и международни мениджъри на компании в областта на автомобилите, автомобилни масла и горива, лизингови компании и др.

Стефан Митов бе категоричен, че екипът е далновиден и мисли и  целенасочено действа за успеха на младите пилоти. За бъдещето на хората като ползватели на автомобилите Hyundai, както и за това да бъде възможен автомобилният спорт у нас, да има млади надежди и клиентите да се горди със своите коли.

„От позицията ми на стратегически мениджър на Hyundai Racing Trophy искам да призная, че това е проект, който засилва емоционалната връзка между Hyundai и клиентите, доказва качествата на автомобилите на марката и на Hyundai като силен състезател изобщо“, каза Митов.

Той обясни, че е много радостен фактът, че другите държави оценяват усилията на тима. А и че малка страна като нашата може да се похвали с такава международна рали програма. Стефан обясни, че шампионатът се разраства, като първо започва с балканските страни, а после ще премине и в цяла Европа. Припомни и че тази година имаше състезания в Румъния и в Турция.

Едномарковият шампионат достигна до по-голяма аудитория през изминалия сезон и се наложи като успешен спортен формат. Несъмнен принос за това имат и новата технологична еволюция на състезателния автомобил Hyundai i20 Coupe R с нова трансмисия с късо главно предаване, правозъба скоростна кутия Dog Box. Важен фактор са и състезанията в чужбина, броят на екипажите в шампионата и не на последно място – отборният дух на всички, които стоят зад проекта и допринасят със своите отдаденост и професионализъм, категорични са организаторите.

Доволен от представянето на машините и екипажите е Георги Гвоздейков. По думите му техническата подготовка на рали автомобилите и тяхното представяне е изключително важна част за изграждането на стратегия при всяко състезание. „Нашите коли са конкурентоспособни и тази година го доказахме“, убеден е мениджърът на проекта.

Треньорът на отбора Петър Гьошев изказа задоволство от представянето на младите пилоти. „Денис ни изненада много приятно със смелото си и правилно каране. Искам да припомня, че той тази година дебютира и е само на 16 години. На толкова беше и Симеон, когато започна при нас преди три години и ето, че има шест от шест победи и първото място в клас RC5“, обясни той. Наставникът отбеляза и качествата на Виктория Гъркова, която стана шампион при жените в Националния рали шампионат.

Специални отличия бяха връчени и на Цветомир Иванчев и Ивайло Николов от Hyundai off-road racing team. Te станаха вицешампиони в Източноевропейския офроуд шампионат.

“Благодаря ви за подкрепата през цялата година. Това, което постигнахме, е плод на много труд, тренировки и талант. Цветомир и Ивайло заслужават тези титли, защото се бореха, без да се отказват и показаха професионализъм във всяко едно офроуд състезание“, заяви Тодор Христов, мениджър на Hyundai Off-road Racing Team.

Наградените пилоти от Hyundai Racing Trophy също изразиха радостта си от успехите, които имат благодарение на Motor Sport Academy и Hyundai Racing Trophy. Призовете им бяха връчени от Нордин Макрани, изпълнителен директор на „Тотал“  България, които за трета поредна година подкрепят шампионата.

Безапелационният победител в третия сезон на едномарковия шампионат Симеон Симеонов призна, че тази година е тренирал изключително много, стремил се е да дава повече газ по отсечките и се е вслушвал в съветите на наставника Петър Гьошев. 16-годишният Денис Станчовски обеща да продължава да се развива и да печели титли. Доволна от себе си е и Виктория Гъркова, която благодари на Hyundai Racing Trophy, MotorSport Academy и всички, които са я подкрепяли.

Пилотите показаха и че освен конкуренти са успели да станат приятели по време на оспорваните надпревари през изтеклия сезон. Преди церемониалното награждаване водещата на събитието, спортният журналист Йоана Гочева, им зададе няколко въпроса за постиженията на съотборниците и треньора им, на които те трябваше да отговарят на прима виста. Младите състезатели се справиха без колебание и дадоха заявки за бъдещи победи.