Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И опитен пилот няма да помогне на Уилямс, смята Строл

И опитен пилот няма да помогне на Уилямс, смята Строл

91
0
Ланс Строл,Сергей Сироткин,Уилямс

Дори опитен пилот няма да може да помогне на Уилямс да реши проблемите си. Това смята Ланс Строл, който този сезон е титуляр в тима и съотборник му е Сергей Сироткин. Канадецът обаче по всяка вероятност ще напусне в посока Форс Индия, където собственик на отбор е баща му Лорънс.

Фаворит за позицията му първоначално бе тестпилотът Роберт Кубица, който има много опит, но след това на преден план излязоха имената на двамата руски пилоти Никита Мазепин и Артьом Маркелов, които разполагат със сериозни спонсорски пари.

Зад Мазепин стои компанията на баща му Uralkali, която не успя да купи Форс Индия. Маркелов е пилот по развитието на Рено и кара във Формула 2 този сезон. Мястото на Сергей Сироткин изглежда сигурно.

Според Строл дори опитен пилот като Кубица не може да помогне на тима да се справи с изключително трудния болид за каране. В последният кръг на Монца Строл и Сироткин завършиха 9-и и 10-и, записвайки най-добрия резултат за тима за сезона. Уилямс обаче е твърдо последен при конструкторите.

„Като цяло имаме трудности в различни области на колата тази година и това е така още от началото на сезона, каза Строл. – Поведението й е такова, въпреки развитието, което претърпя през годината.

Но ако видите Макларън например, там дори пилот като Алонсо, който има много опит, не можеше да им помогне в Белгия. Там те имаха трудности като нашите. Имахме почти еднаква скорост в квалификацията.“