Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Имахме късмет днес, призна Себастиан

Имахме късмет днес, призна Себастиан

40
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел призна, че той и тимът на Ферари са имали късмет днес, за да спечелят състезанието в Австралия. Германецът, който и миналата година победи на това трасе, се възползва от виртуалната кола за сигурност, за да направи единствения си питстоп, което го изведе пред Хамилтън и Райконен.

„Имахме малко късмет днес, каза Фетел след финала. – Люис направи страхотна обиколка вчера и заслужаваше полпозишъна. Днес правеше много добро състезание, контролирайки го от самото начало.

След това имахме късмет и се възползвахме от него. Още не сме там, където искаме да бъдем по отношение на представянето на колата. Но победата е свежа мотивация за всички нас за следващите няколко седмици.“

Фетел също така разкри, че се е надявал на кола за сигурност, след като в началото му беше трудно да поддържа темпото на Люис и Кими. „Със старта, който направих, се надявах на по-добра позиция, но това не се случи и трябваше да остана на 3-о място, каза още Себастиан. – Загубих малко време спрямо двамата пред мен, като имах малко проблеми с гумите.

Молех се за сейфтикар и имаше кола, която спря на завой 4, а след това друга, мисля че на Хаас, спря на изхода на завой 2. След това бях пълен с адреналин, Казаха ми, че ще бъдем близко с Люис на излизане от бокса. Ние излязоха пред него. Той упражни известен натиск в началото, но в последните 5 обиколки можех да се забавлявам.“