Начало Картинг Интересни битки в картинг състезанията на пистата в Плевен

Интересни битки в картинг състезанията на пистата в Плевен

68
0

Интересни битки предложиха пилотите, участващи в надпреварите по картинг на пистата в Плевен миналия уикенд, с което организаторът картинг клуб Плевен отбеляза края на сезона.

В гонките се включиха общо 17 състезатели на картинг клуб Плевен, като те бяха разделени в 2 класа – без скорости Формула А (11 пилоти) и със скорости KZ2 Open (6). Проведоха се 2 манша по 18 обиколки, като крайното класиране се вземаше според резултатите от втория манш.

Във Формула А първи стана Асен Здравков с Тони Карт и мотор Ротакс Макс (на втората снимка), следван от Марина Томева, която бе най-бърза в квалификацията (Тони Карт, мотор Вортекс KF2). Трети се нареди Васил Димитров (CRG, Ротакс DD2).

В клас KZ Open след оспорвана битка спечели Николай Даскалов (Топкарт, мотор Павези), втори стана Николай Каменов, а трети Александър Цветанов (Тоникарт, двигател TM).

Състезанията бяха организирани от картинг клуб Плевен с ръководител Ивелин Конов, които поеха стопанисването на трасето от тази година и го въведоха в ред, за да може то отново да бъде годно за надпревари от този тип. Целта на клуба е да се развива и популяризира картинг спорта у нас, като пилотите не плащаха такси за участие.

Към състезанията имаше голям интерес и от страна на публиката, а след финала Конов заяви, че целта е догодина клубът да направи свой собствен шампионат с провеждането на поне 6 кръга за сезона.