Начало Автомобили Топ иновация драстично намалява проблемите от прах в процеса на боядисване

Топ иновация драстично намалява проблемите от прах в процеса на боядисване

797
0
IONSTAR

Антистатичният пистолет IONSTAR на Herrmann-Lack-Technik GmbH грабна вниманието на сервизите-перфекционисти в своята работа, преборвайки успешно невидимия враг на всички автобояджии

 

Чистата повърхност на детайла е важно и основно изискване за процеса на боядисване. Това е причината, поради която автосервизите прибягват до йонизиращи устройства. Йонизиращите устройствата използват въздух под налягане и преобразувайки го в електрическа енергия, неутрализират статичното електричество, осигурявайки по-малко податливи на прах и власинки повърхности на автомобила.

Антистатичният пистолет IONSTAR е последната иновация на немската компания Herrmann-Lack-Technik GmbH, лансирана през пролетта на 2018 и привлякла вече топ компании като Mercedes-Benz, Porsche, Aston Martin, M.A.N. Trucks, BASF, DaimlerAG и много автосервизи. След бляскавия старт на тазгодишната Automechanika, първата демонстрацията на IONSTAR в България се организира от екипа на Лазурит 94, които остават верни на традицията да представят на пазара най-актуалните и ефективни решения за автобояджийския бранш.

IONSTAR неутрализира електростатичния заряд и почиства в една работна стъпка. След свързване с инсталацията за сгъстен въздух, пистолетът генерира нужната енергия с помощта на интегрирана в него турбина, при което освобождава силна въздушна струя богата на положително и отрицателно заредени йони. На практика, IONSTAR не се нуждае нито от кабел за електроенергия, нито от батерия и това е неговата най-важна и уникална характеристика. Точно тя го превръща в единственото по рода си решение от този вид, особено подходящо за камери за боядисване, покривайки изискванията на АТЕХ – Директива 2014/34 ЕС.

Тъй като IONSTAR не се нуждае от какъвто и да е вид електрозахранване, той е значително по-лек в сравнение с другите подобни решения на пазара и позволява изключителна гъвкавост в работата на бояджията. Тези му предимства гарантират на потребителя повече свобода на работа, както и че „подготвителните стъпки“ на процеса на боядисване могат да бъдат осъществени по-лесно. Той е готов з аработа, когато и бояджията е готов!

Какво друго могат да очакват бояджиите от IONSTAR?

– IONSTAR намалява времето за шлайфане, рязане и полиране на прашинки – спестяват време при финишните операции.

– IONSTAR подобрява ориентацията на металните частици в боята – намаляват проблемите със съвпадението на цветовете.

– IONSTAR позволява намаляване на тъмните ореоли (сенките) при преливане – преливането е по-лесно, за по-кратко време.