Истинската кола на Макларън за тази година ще се появи в Гран при на Испания в средата на месец май. Това обяви състезателният директор на тим Ерик Булие.

По думите му заради закъснението в подготовката на болида, този, който е било планирано да се появи за първия кръг в Австралия, ще бъде на пистата за състезанието Испания. Това са месец и половина забавяне, които се обясняват с техническите проблеми по време на тестовете в Барселона.

Екипът от Уокинг спечели много точки от началото на сезона, като се представя значително по-добре в състезанията, отколкото в квалификациите. Като чиста скорост обаче колата отстъпа на другите две шасита, използващи моторите на Рено – Ред Бул и заводския тим на френския производител.

„Същинската ни кола за 2018 г. ще се появи в Барселона, каза Булие пред Motorsport. – Надяваме се, че автомобилът ще е такъв, какъвто очакваме да бъде като качества. На Каталуня ще излезем с болида, с който трябваше да сме още в Австралия. Но закъсняхме.“

Французинът заяви още, че е разочароващо да види, че скоростта, която показва колата в състезанията спрямо съперниците, не може да бъде постигната и в квалификациите.