Начало Рали ИТАЛИАНСКО ПРЕСЛЕДВАНЕ НА КАРИТНГ ПИСТА „ВАРНА”

ИТАЛИАНСКО ПРЕСЛЕДВАНЕ НА КАРИТНГ ПИСТА „ВАРНА”

306
0

Картинг писта „Варна” ще организира за пръв път в своята история състезание с автомобили. На 23.12.2007 г. от 11:00ч. на територията на най-модерното картинг съоръжение ще се проведе Италианско преследване. До този момент пистата е била домакин на етапи от рали „Черно море”, „Ретро рали”, „Свети Влас”, както и на „Volkswagen Tuning Mania”. Специално за 3 годишния рожден ден на пистата бе организиран дрифтинг с автомобили, който предизвика огромен интерес както от страна на участниците и техните фенове, така и от медиите. Именно поради тази причина и заради факта, че Варна страда от липса на автомобилни състезания, се зароди идеята за такъв тип състезание. То ще се проведе по схемата на Италианско преследване. Това е тип състезание, при което от две различни точки на пистата тръгват едновременно в една и съща посока два автомобила. Те не се преследват един друг, а гонят времето, за което ще приключат обиколката си. По-бързият елиминира по-бавния. Стартът и финалът за единия представляват едно и също място на пистата, а стартът и финалът за другия участник в двойката е друга точка от пистата. Реално двете коли не се засичат никъде.
Официалните тренировки са предвидени за 22.12.07г. От 10:00 до 16:00 всички записали се участници ще могат да направят по 3 обиколки на пистата. Същинското състезание ще се проведе на 23.12.07г. от 11:00 ч. В него ще участват професионални и непрофесионални пилоти разделени в 2 класа: под и над 1600куб см. Първоначално всички участници ще карат по 3 обиколки квалификации. На база най-добро време от квалификациите за полуфинал ще се класират по 4 човека от клас, където ще карат 3 обиколки Италианско преследване. От там чрез директни елиминации за финал ще останат по 2-ма човека от клас.
След края на състезанието ще има и специално дрифт шоу.
До момента има 22 записани участника. Сред записаните автомобили преобладават марките BMW, Golf и Лада.
Победителите ще грабнат по един комплект гуми, автомобилни масла и др. авто аксесоари, осигурени от спонсорите. Разбира се ще има награди и за другите участници.