Начало Други Иван Николов

Иван Николов

109
0

Само преди няколко дни, Симеон взе решение да прекрати състезателната си кариера. Българският пилот смята, че съществуват много причини за неговото отказване от този спорт. Иванов показа на няколко пъти, че може да се бори за места в челото на колоната при изключително силна конкуренция. Въпреки това той не доволен от голямото непостоянство на представянето си и най-вече от това, че вместо да прогресира в класирането и бързината си, неговото представяне ставаше все по-слабо. Симеон разбра много от причините за този странен факт. С всяко състезание той ставаше все по-уверен в машината, заради трупащият се опит, но начинът по който отборът я подготвяше за състезанията не бе на нужното ниво. Българският пилот доказа повече от достатъчно, че вината не се състои в неговите пилотски качества с теста, който направи за Световните Серии Рено, където се справи на едно прекрасно ниво.

Симеон обаче е уверен, че бъдещето в тази сфера ще е много трудно, а далечните цели, почти непостижими. Причина за това, според него са липсата на всякакъв тип информация в България, липсата на връзки с хора от този спорт и липсата на популярност и ниво за развитие в страната ни. Иванов не съжалява за опитът, който е направил през тази година, въпреки че го оценява като неуспешен. В момента, той започва подготовка за изпити, като смята да замине в САЩ, където да завърши висшето си образование. Симеон ще остане винаги свързан с този спорт, с картинг успехите и титлите си, които постигна в България, Югоизточна-Европа, Германия и Италия. Той е сигурен, че след време отново ще се върне на пистата, дори ако това не е професионалното му занимание.

Симеон трябваше да участва и в двата старта на Валелунга от Зимната Купа на Формула Рено Италия с отбора си БВМ Минарди, но не взе участие във втория старт. Преди това участва в тестове на Формула Рено 3.5 на Пол Рикар с отбора на Према Пауъртим където записа много добри времена и направи положително впечатление на отбора.