Начало Други Иван Влъчков на полпозишън в своя клас на Нюрбургринг в GT4

Иван Влъчков на полпозишън в своя клас на Нюрбургринг в GT4

42
0

Иван Влъчков постигна най-добро време в своя клас в квалификациите от 3-ия кръг от сериите GT4 за Купата на Централна Европа на пистата Нюрбургринг в Германия.

Този сезон Влъчков отново се състезава за екипа на Росен Даскалов – София Кар Моторспорт с болида Sin Car R1. В първия кръг в Чехия Иван спечели и двете състезания в своята категория на аматьорите.

Във втория в Австрия Иван беше замесен в инцидент в първото състезание, след който колата му беше сериозно повредена и той не може да вземе участие във втората надпревара.

Днес на съкратения вариант на Нюрбургринг се състояха двете сесии за място. В първата Иван се класира 7-и в общото подреждане и първи в класа на аматьорите.

Във втората сесия Влъчков подобри с 8 десети времето си – 1:31.792 мин, като се нареди 2-и в общото класиране и първи в своята категория. Само с 0.086 сек по-бърз беше Шол с Порше Кайман от класа на професионалистите.

„Конкуренцията беше много силна, каза Иван, който днес има рожден ден и става на 19 години. – Но така и очаквахме да бъде. Ще се борим за първо място в класа в състезанията.“

Днес от 14:40 българско време ще се проведе първото състезание, което можете да гледате на живо на линка долу:

Второ е в неделя от 14:00 часа наше време и ще бъде излъчено на живо на: