Начало Други Иван Влъчков ще участва във втория кръг от сериите GT4 в Австрия

Иван Влъчков ще участва във втория кръг от сериите GT4 в Австрия

66
0

Шампионът на България на Затворен маршрут в клас Туринг за последните 2 години Иван Влъчков ще участва във втория кръг от сериите GT4 за Купата на Централна Европа на пистата Ред Бул Ринг в Австрия идния уикенд.

Този сезон Влъчков отново се състезава за екипа на Росен Даскалов – София Кар Моторспорт с болида Sin Car R1. В първия кръг в Чехия Иван спечели и двете състезания в своята категория на аматьорите и е убедителен лидер в класа.

Вчера на пистата Ред Бул Ринг, която е дълга 4.326 км, Влъчков направи и тестове, за да свикне с трасето, което е напълно ново за него. Бащата на пилота и негов мениджър Стамен Влъчков подчерта, че това е първата писта, която е допаднала на Иван още с първите 2-3 обиколки.

„Първият десен завой, който е много бърз, очевидно му харесва много, защото в него влиза с пълна газ, каза Стамен. – Целта ни е да се класираме поне на 3-о място този уикенд.“

Днес предстоят 2 свободни тренировки, а в събота е квалификацията от 09:45 часа българско време. Първото състезания е същия ден от 14:00 българско време, а второ в неделя от 14:00 часа.