Начало Картинг Иван Влъчков спечели втория кръг от Националните картинг серии

Иван Влъчков спечели втория кръг от Националните картинг серии

202
0

Иван Влъчков завърши първи в единствения манш във висшия клас 125 Open/KZ Open от втория кръг от Националните картинг серии, който се проведоха този уикенд на пистата Пауталия в Кюстендил.

18-годишният пилот бе най-бърз в квалификациите вчера, а след това спечели единствената предварителна серия в този клас. Днес в същинското състезание Влъчков нямаше проблеми и остави на 15.567 сек Цветан Илиев.

Трети в надпреварата завърши Александър Гълъбов. Четвъртият участник в този клас Денис Янев не завърши състезанието.

В клас Junior 125 Open в първото състезание първи финишира Христо Пенов, но след финала се оказа, че е по-лек с 500 грама от задължителното минимално тегло и бе дисквалифициран.

Така първи стана Дейвид Митов, следван от Паоло Христов, а Лора Христова не успя да стартира. Във второто състезание Пенов отново завърши първи, като изпревари всички от последна позиция, но бе наказан с 10 сек за следи по спойлера му от предполагаме удар със съперник. Така Митов отново бе обявен за победител пред Паоло, а 3-и и 4-и останаха Христова и Пенов. Така победител за кръга стана Митов.

В клас Mini две победи в двете състезания взе Никола Цолов. В първото той остави зад себе си Люсиян Савов, а във второто Любомир Малкочев. Така цолов спечели 50 точки, а с това и кръга.

В Mini BG/AMP Юлиан Димитров и Данислав Арсов си размениха по една победа. В първото състезание триумфира Юли, а във второто Арсов. Заради най-бързата си обиколка победител за кръга стана Данислав. От пилотите в академията по 45 т. за кръга взеха Снежана Илиева и Христо Младенов, като победител за кръга е Младенов.