Начало Автомобили Jaguar лансира 2 модела от гамата спортни седани XE за 2019 г.

Jaguar лансира 2 модела от гамата спортни седани XE за 2019 г.

120
0

Jaguar лансира две специални издания като част от гамата спортни седани XE за моделна година 2019. 300 SPORT е задвижван от бензинов двигател с 300 к.с. и съдържа уникални екстериорни и интериорни характеристики, докато новият Landmark Edition е базиран на XE R-Sport и включва предна броня Sport, уникални 18-инчови алуминиеви джанти и палитра елегантни интериорни и екстериорни цветове.

300 SPORT Special Edition е оборудван с иновативния 2,0-литров 4-цилиндров бензинов двигател Ingenium на Jaguar Land Rover с 300 к.с. и черни спирачни апарати с брандинг 300 SPORT. С въртящ момент от 400 Нм 300 SPORT със задвижване на всички колела може да ускорява от 0 до 100 км/ч само за 5,7 секунди (от 0 до 60 мили/ч за 5,4 секунди).

Наличен в цветове Yulong White, Indus Silver, Santorini Black и Caldera Red, 300 SPORT съдържа селекция от усъвършенствани елементи на екстериорния дизайн, включително емблема 300 SPORT на предната решетка и капака на багажника, покритие Dark Satin Grey на рамката на решетката, страничните въздуховоди, страничните прагове, капаците на огледалата, спойлера на багажника и задната престилка, и 19- и 20-инчови алуминиеви джанти с покритие Satin Technical Grey.

Също като екстериора, интериорът съдържа редица отличителни елементи на дизайна с емблема 300 SPORT върху предните подглавници, волана, мокетните стелки и праговете на вратите, и впечатляващ жълт контрастен шев на инструменталния панел, облицовката на вратите, подлакътника, мокетните стелки, волана и седалките, делимата, сгъваема задна седалка и електрическата седалка с 14-степенно регулиране.

За моделна година 2019 гамата Jaguar XE включва също модела Landmark Edition, базиран на XE R-Sport и съдържащ подбрани популярни опции и уникални елементи на дизайна. Landmark Edition може да бъде поръчан с гама усъвършенствани бензинови или дизелови двигатели. Landmark Edition съдържа предна броня Sport, уникални 18-инчови алуминиеви джанти и по-фокусирана палитра интериорни и екстериорни цветове.

Като част от подобренията, всички модели XE ще бъдат оборудвани със свръхмодерната информационно-развлекателна технология Touch Pro на Jaguar Land Rover, която предлага 10-инчов централен сензорен екран като стандартно оборудване за изключително представяне с още по-голяма яснота.

Всички модели XE вече се предлагат стандартно оборудвани с метални прагове на вратите, хромирани рамки на страничните стъкла, хромирани бутони на седалките за всички електрически седалки, премиум мокетни стелки за всички автомобили освен моделите, оборудвани с мокетни стелки Sport, полирани метални педали и вътрешно огледало без рамка с функция за автоматично затъмнение.

Jaguar XE

Олекотената конструкция, аеродинамичната форма, луксозният интериор,  изключителното пътно поведение и управление на Jaguar XE са свидетелство за визията на основателя на компанията Сър Уилям Лайънс: „Автомобилът е най-близкото подобие, което ще създадем някога, на нещо, което е живо.“

Каросерията на XE тип монокок с високо съдържание на алуминий е изключително здрава и същевременно лека, и заедно с предното окачване с двойни носачи и заден мост тип Integral Link е в основата на атлетичната автомобилна динамика на модела.

Купето предлага отлични нива на комфорт и простор. Изящните материали и тапицерии в съчетание с майсторската изработка на Jaguar превръщат купето в интериор от по-висок клас, който няма аналог в сегмента.

XE е наличен с Програмируема динамика като самостоятелна характеристика, осигуряваща на водача още по-големи възможности за персонализация[1]. Системата позволява на водачите да конфигурират автомобила според личните си предпочитания, като изберат настройки Comfort или Dynamic за двигателя, скоростната кутия и кормилното управление. Допълнителната функция Адаптивна динамика позволява на водача да регулира фино настройките на окачването.

Акцентите по отношение на двигателя включват силов агрегат с 300 к.с., обозначен с емблема 30t, който генерира въртящ момент от 400 Нм и ускорява версията със задвижване на всички колела на спортния седан от 0 до 100 км/ч за 5,7 секунди (от 0 до 60 мили/ч за 5,4 секунди). Предлага се и 2,0-литров 4-цилиндров двигател Ingenium с 200 к.с., който произвежда въртящ момент от 320 Нм и генерира ускорение на XE от 0 до 100 км/ч за 7,6 секунди (от 0 до 60 мили/ч за 7,2 секунди), с разход на гориво при комбиниран цикъл от 39,2 мили/галон (7,2 л/100 км) и CO2 емисии от 164 г/км.

Тези бензинови двигатели се предлагат редом със селекция дизелови силови агрегати, включително 2,0-литровия 4-цилиндров дизелов двигател Ingenium с двоен турбокомпресор, 163 к.с., със задвижване на задните колела и автоматична трансмисия, с CO2 емисии от едва 126 г/км и разход на гориво при комбиниран цикъл от 58,9 мили/галон (4,8 л/100 км)[2]. По-мощният двигател с 240 к.с. произвежда въртящ момент от 500 Нм от 1 500 об./мин., който е достатъчен, за да ускори спортния седан със задвижване на всички колела от 0 до 100 км/ч за 6,5 секунди (от 0 до 60 мили/ч за 6,1 секунди).

Системата, адаптираща поведението на автомобила спрямо повърхността Adaptive Surface Response (AdSR) променя поведението на силовия агрегат и системата за динамичен контрол на стабилността спрямо условията. AdSR впряга водещия в света експертен опит на Jaguar Land Rover в технологиите за задвижване на всички колела и системите за сцепление.

Зад предното стъкло е монтирана стерео камера, която дава на XE изглед в реално време на пътя и обектите отпред: тези данни с висока точност се използват за функции като Автономна аварийна спирачка и Предупреждение за напускане на лентата.

XE се възползва също от гама системи в помощ на водача, включително Асистент за придържане в лентата и Следене на състоянието на водача – функция, която засича и предупреждава за умора на водача. XE предлага и Адаптивен ограничител на скоростта: интелигентна технология, която подпомага водача, като увеличава или намалява скоростта на автомобила при промяна в ограниченията на скоростта.

Животът с XE никога не е бил по-лесен, благодарение на набор функции за удобство, включително Капак на багажника, контролиран с жестове, която позволява на клиентите да отварят и затварят багажника, като просто раздвижат крак под някой ъгъл на задната броня.