Начало Автомобили Jaguar E-Pace и Range Rover Velar блестят на Автомобилен Салон София

Jaguar E-Pace и Range Rover Velar блестят на Автомобилен Салон София

84
0

На луксозните SUV-модели залага вносителят на Jaguar, Volvo, Range Rover и Ford Мото-Пфое. Сред тях е най-новият член на семейството Jaguar – компактния E-Pace. Това е 5-местен компактен SUV с впечатляващ дизайн и динамика на спортен автомобил. Най-новото попълнение в гамата на британската котка е и много атрактивно позиционирано на българския пазар с начална цена от 63 000 лева с ДДС.

На щанда на Jaguar на Автомобилния салон София 2017 е и първият SUV в историята на Jaguar – F-PACE. Моделът е мощен и динамичен, проектиран и конструиран да осигурява пъргавината, реакциите и финеса, характерни за всички автомобили на британската марка. Разработен е с лека, но изключително здрава конструкция на каросерията, с 80% алуминий. Тя е и единствената каросерия тип монокок с високо съдържание на лекия метал в сегмента.

Любителите най-често свързват името Jaguar със спортни автомобили. Точно за тези фенове вносителят „Мото-Пфое” е осигурил присъствието и на най-мощната и пъргава британската “котка” – F-TYPE SVR. Това е двуместен спортен автомобил, изработен предимно от алуминий, с мощност 575 конски сили и максимална скорост 322 км/ч. Той е по-лек, с подобрени шаси, трансмисия и система за задвижване на всички колела, които правят удоволствието от шофирането несравнимо.

На щанда в Интер Експо Център е и най-малкият спортен седан на марката – Jaguar XE. Моделът със задвижване на всички колела (AWD) е единственият в своя клас, оборудван със самоносеща каросерия с високо съдържание на алуминий, предно окачване с двойни носачи и заден мост с интегрална връзка, които са е в основата на отличителната динамика на спортния седан Jaguar ХЕ.

На свой ред Volvo демонстрира скандинавския премиум стил с второто поколение на кросоувъра XC60. Той впечатлява с атлетичен силует, луксозен скандинавски интериор, функционален салон и богата гама мощни, но екологични двигатели. Новото попълнение при шведите има всички качества да се пребори със силната конкуренция в премиум сегмента. Луксът в салона е подчертан от комбинацията на фино дърво и алуминий, а осветлението е поверено на светодиоди.

Показанията на уредите се изписват на 12,3-инчов дисплей с течни кристали с променлива конфигурация. Данните могат да бъдат проектирани и върху предното стъкло. Централният панел е ориентиран към водача. По-голямата част от него е заета от 9,5-инчовият вертикален сензорен екран на мултимедийна система във вид на таблет. Аудиосистемата от Bowers & Wilkins осигурява кристален звук, благодарение на високоговорителите и суббуфер с вентилация. Предните седалки са меки и удобни, но в същото време е подобрена и тяхната странична опора. Има функции за отопление, охлаждане и дори масаж. Цените на новото Volvo XC60 започват от 90 790 лева за модела D4 2.0 AWD, а най-скъпият хибриден вариант T8 2.0T AWD започва от 126 870 лева и достига до 153 000 лв.

В съседство е разположен и друг луксозен SUV – най-новият член в семейството на Range Rover – Velar. Моделът е създаден да запълни „бялото поле“ между Range Rover Evoque и Range Rover Sport. Velar предлага нива на проходимост и лукс, непознати досега в сегмента на средноразмерните високопроходими автомобили. Новият Range Rover Velar е много добре позициониран ценово у нас, като стартовата му цена започва от 118 800 лева, а богато оборудваните модели достигат 180 000 лева.

При Ford акцентът е малко по-различен – новата Fiesta. Малкият хечбек смени поколенията си съвсем наскоро, като има амбиции да запази лидерските си позиции в сегмента. Моделът идва с огромен брой комбинации – както във външния вид и оборудването, така и в задвижващите системи.