Начало Formula E News Жан-Ерик Верн на полпозишън в Берлин

Жан-Ерик Верн на полпозишън в Берлин

64
0

Жан-Ерик Верн от екипа на DS Virgin ще стартира от полпозишън в състезанието за eГран при на Берлин, което е 8-и кръг от шампионата на Формула Е. Той изпревари само с 0.016 сек Себастиан Буеми от екипа на Renault e.dams в изключително оспорвана битка.

След квалификационните серии за финалната част на квалификацията се класираха 4-има бивши пилоти от Ф1 – Себастиан Буеми, Бруно Сена (Mahindra), Жан-Ерик Верн, Ник Хайфелд (Mahindra), както и Дани Абт (ABT Schaeffler). Лидерът в шампионата Лукас ди Граси (ABT Schaeffler), който записа второ време във втората серия, остана едва 10-и.

В решителната сесия най-бърз бе Верн, пред Буеми и Абт. Реален шанс за полпозишъна имаше Сена. Бразилецът имаше сериозен аванс пред Буеми след първите два сектора, но не успя да превключи на по-висока предавка при излизането от последния завой. Така той загуби над половин секунда и остана 4-и. Хайдфелд остана 5-и, като допусна грешка във втория сектор и закачи стената.

При приключване на обиколката си Верн едва не се сблъска с Бруно Сена, който точно излизаше от бокса. „Не знаех дали ще е достатъчно добра обиколката, бях по-бавен отколкото в първия ми квалификационен тур, заяви Жан-Ерик. – Ще бъде трудно да задържа другите зад себе си, но ще дам всичко от себе си.”