Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Жером Стол остава президент на Рено Спорт

Жером Стол остава президент на Рено Спорт

70
0
Тиери Коскас

Жером Стол ще остане президент на Рено Спорт. През ноември беше обявено, че той ще се пенсионира и неговата роля ще поеме Тиери Коскас. Последният обаче така и не влезе в длъжност, като до началото на новата му служба оставаха 18 дни.

Изглежда промяната е пряко свързана със скандала около арестуването на президента на концерна Карлос Гон и предстоящото му сваляне от поста заради неправилно отчитане на неговите доходи и ползване на пари от концерна за лични нужди.

Говорителят на Рено Спорт не даде никакви подробности за причината за промяната, но все пак заяви пред BBC, че в Рено нещата ще продължат да бъдат както преди – Стол ще е президент на Рено Спорт, а Сирил Абитебул управляващ директор и реално шеф на тима във Формула 1.

Рено отдавна обяви, че целта на тима в Гран при е към 2020 г. отново да може да се бори за победите, като в преследването и предприема ходове за да подсилването на екипа. В техническия екип бе привлечен Марчин Будковски от ФИА, а за новия сезон двигателят ще бъде изцяло нов.