Начало Други Юлиян Телийски спечели планинско Раховец-Лясковец

Юлиян Телийски спечели планинско Раховец-Лясковец

327
0

Юлиян Телийски с Мицубиши Лансър Ево 9 спечели планинско Раховец-Лясковец, 4-и кръг от националния шампионат. Миналогодишният шампион постигна общо време от 3-те манша от 6:06.490 мин, като съответно бе най-бърз и в своя клас HC1.

Телийски бе най-бърз във 2-ото качване, в което постигна най-добрия резултат за цялото състезание – 2:00.010 мин. Това му даде рещителна преднина спрямо Христо Манолов от АМСК Боила, който записа най-добър резултат в 3-ия манш. В края Манолов изостана на 1.980 сек.

Най-бързият в първия манш Стефан Стоев с Silver Car EF10 имаше технически проблеми и не може да продължи участието си. Най-бързият от тренировките Любен Каменов пък се удари малко преди края на първото качване днес и отпадна от състезанието.

Най-бърз в HC2 беше Ивелин Йотков с БМВ Е30 от АСК Грийн Фокс, което му отреди 3-ото място в общото подреждане. Зад него 4-и се нареди Косьо Йорданов от Влъчков Рейсинг с Рено Меган, който е първи в клас HC3.

В HC4 спечели Александър Димитров-Пъчката със Ситроен Саксо от АСК Грийн Фокс (5-и в общото класиране). В RC4 над всички беше Динко Иванов със Ситроен C2 R2 от АСК Стара Загора, който направи много силен последен манш. В RC5 победи Валентин Георгиев с Хонда Сивик, а в HC5 това стори Павел Шенков с ВАЗ 2105. Последният е и на забележителното 10-о място в общото класиране.

В отборното класиране първи е тимът на АСК Грийн Фокс, следван от Джордан Реййсинг и АСК Стара Загора.