Начало Formula E News Каскадьор направи задно салто над преминаващ с почти 100 км/ч болид от...

Каскадьор направи задно салто над преминаващ с почти 100 км/ч болид от Формула Е

59
0

Задно салто над преминаващ с почти 100 км/ч болид от Формула Е – това успя да направи каскадьорът Деймиън Уолтърс, като при това дори бе с гръб към автомобила!

Видеото показва част от подготовката за каскадата на „Аутодромо Ерманос Родригес“ в Мексико. Тя е направена няколко пъти, което е дало възможност на създателите й да снимат от различни ъгли. Зад волана на автомобила е друг каскадьор – Алистър Уитън, в чиято филмография са филми като „The Dark Knight”, „Dark Knight Rises”, „Skyfall”, поредицата за Джейсън Борн.

„Изумих се, когато Деймиън ми разказа за това изпълнение”, разказа Уитън. „Истинска лудост е да направи задно салто без да вижда приближаващия се автомобил. Изисква се огромна прецизност. Ако скочи твърде рано, ще падне върху задната част на колата. А ако закъснее… Хм…”

Идеята за каскадата е на Уолтърс – той се свързва с организатори от Формула Е и им я предлага. Деймиън има огромен опит в опасните трикове: участвал е в над 16 филма, сред които „Captain America: The First Avenger”, „Skyfall”, „Assassin’s Creed”, „47 Ronin”.

„Правил съм множество опасни каскади през кариерата си, но трябва да призная, че никога не съм бил толкова нервен, колкото преди този скок. Въодушевен съм как се получи и е страхотно, че Формула Е ни даде възможността да заснемем нещо толкова драматично!”, сподели той.