Начало Formula E News Кубица направи тест и с болид от Формула Е

Кубица направи тест и с болид от Формула Е

60
0

Бившият пилот от Формула 1 Роберт Кубица направи тестове с болид от Формула Е. Полякът продължава да проучва дали може да се върне да се състезава с едноместни серийни автомобили, което не е правил след свирепата си катастрофа на рали в Италия през февруари 2011 г.

Тогава той нарани жестоко дясната си ръка и не бе в състояние да управлява едноместен болид заради ограниченото пространство в кокпита. Той се опита да кара в световните ралита от 2013 до 2016 г., но без особен успех.

След като направи изпитания с болид от Формула 3 на италианската писта Франчиакорта миналия месец, Кубица направи няколко обиколки на Донингтън парк, като тестът бе частен и само полякът кара на британската писта.

Кубица имаше намерение да участва в Световния шампионат за издръжливост на ФИА с екипа на ByKoles през тази година, но в последния момент се отказа, като се смята, че иска да кара в първенството на електрическите болиди.

Ако се окаже, че Кубица може да се състезава във Формула Е, той може да намери място в екипа на DS Virgin за еПри на Ню Йорк през юли. За това състезание свободни места ще имат тимовете на DS Virgin и Renault e.dams, тъй като Хосе Мариа Лопес, Сам Бърд и Себастиан Буеми ще карат в Световния шампионат за издръжливост на Нюрбургринг.

Смята се, че Кубица ще има най-голяма възможност да кара за DS Virgin, като босът на тим а Алек Тай заяви, че би предпочел някой пилот с опит във Формула Е, дори да не е карал в официално състезание.