Начало Картинг Коларов на полпозишън в Хасково, Цолов шампион в Мини БГ

Коларов на полпозишън в Хасково, Цолов шампион в Мини БГ

75
0

Васил Коларов беше най-бърз в квалификацията във висшия клас  KZ2 в 5-ия кръг от националния шампионат по картинг в Хасково. Той успя да изпревари местния герой Симеон Симеонов с 0.112 сек и записа втори си пореден полпозишън за сезона след този в Серес в предишния кръг. Трети остана Станислав Атанасов (+0.285 сек), следван от пилотът на ЦСКА Иван Влъчков (+0.315 сек). Иван можеше да се класира и по-напред, но в последната си бърза обиколка бе забавен от трафик и не можа да подобри резултата си. В шампионата за първи път от 2014 г. насам участва Павел Лефтеров. Той е първенец за 2014 г. и показа, че не е забравил как се кара картинг, постигайки 5-и резултат. Лидерът в първенството Владимир Арабаджиев пропуска кръга и не кара.

В клас Ротакс най-бърз в квалификацията беше Христо Пенов (първият на втората снимка) от клуб Кюстендил 1. Той успя да превърне полпозишъна в 2 победи след това в 2-те състезания. В първото той остави зад себе си Дейвид Митов, а трети се нареди Николай Петров. Лидерът в първенството допреди този кръг Кристиян Христов остана едва 4-и. Митов успя да потегли по-добре на старта и поведе, но след няколко обиколки Пенов успя да го изпревари с агресивна маневра на последния завой. Лора  Христова отпадна, след като падна задната й лява гума.

Във втората надпревара Пенов този път поведе след старта, а Митов държеше зад себе си Ники Петров. След доста услия последният най-накрая успя да излезе на 2-а позиция на един обратен завой, като при маневрата останаха съмнения, че тя беше извършена при жълти флагове след отпадането на Даниел Добрев заради счупен спирачен диск. Отново технически проблеми спряха Лора Христова.  Тя счупи заден спойлер, а остана и без спирачки. Все пак тя завърши 6-а.

В клас Мини БГ две победи взе Никола Цолов (на третата снимка с баща си), което му беше достатъчно да си осигури и титлата 3 кръга или цели 6 състезания преди края на сезона.  В първото състезание той дръпна още след старта и в крайна сметка изпревари убедително с над 5 сек Юлиан Димитров, а трети се класира Димитър Иванов.  Във второто състезание Цолов трябваше да се потруди повече, но успя да се опази от атаките на Димитър Иванов, останал на 0.354 сек зад него. Юлиан Димитров зае последното място на подиума.

В Мини, където днес се провежда само квалификацията за разлика от Мини Бг, най-бърз бе Любомир Малкочев, следван от Паоло Христов и Николай Колев.