Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими: Крайният резултат е чудесен за отбора, за мен не толкова

Кими: Крайният резултат е чудесен за отбора, за мен не толкова

56
0

Кими Райконен заяви, че не разбира съвсем защо екипът му избра 34-ата обиколка за спиране в бокса, след което той загуби лидерството в Гран при на Монако. Финландецът обаче допълни, че приема резултата от надпреварата, както и че един пилот трябва да има доверие на екипа си.

„Извикаха ме. Това е. Ясно е, че са имали причини за това. В момента е невъзможно да разбера какво точно стана, поне от моя гледна точка”, заяви Кими, който бе доста мрачен на подиума и на пресконференцията след това. „Очевидно не е добре да излезеш зад изостанал с обиколка автомобил, определено не помага. Крайният резултат е такъв, какъвто е. За отбора е чудесен, за мен не толкова.”

На въпрос дали би игнорирал инструкции от тима в бъдеще, Райконен отговори: „Ако не вярваш на съобщенията от отбора си или на работата им, ситуацията става много сложна. Винаги се опитваме да работим колкото се може по-добре. Днес гонехме двойна победа за екип, което е и постигнахме. За мен… Както казах, завърших. Кой знае? Предполагам, че за всичко, което се случва в живота, си има причина.”