Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари на първа редица на старта в Китай, Фетел най-бърз

Ферари на първа редица на старта в Китай, Фетел най-бърз

85
0

Пилотите на Ферари Себастиан Фетел и Кими Райконен ще стартират от първа и втора позиция за Гран при на Китай на пистата в Шанхай, 3-и кръг от шампионата на Формула 1.

Германецът бе с 0.087 сек по-бърз от съотборника си, като го изпревари в самия край на Q3. В същото време Ботас и Хамилтън от Мерцедес останаха 3-и и 4-и, на половин секунда от постиженията на пилотите на Скудерията.

Верстапен и Рикиардо от Ред Бул останаха 5-и и 6-и. Този път най-добри от останалите бяха в Рено, като Хюлкенберг и Сайнц записаха 7-о и 9-о време, като между тях изненадващо се вреди Серхио Перес с Форс Индия.

След първата част от квалификацията отпаднаха Ериксон, Льоклер, Строл, Гасли и Сироткин. Шарл се завъртя на излизане от последния завой и по чудо се размина с удар в предпазните стени. Рикиардо, който получи повреда в двигателя в 3-ата тренировка, все пак успя да излезе и д анапраив една бтрза обиколка, продължавайки в Q2.

Най-бърз в сесията беше Себастиан Фетел с време 1:32.171 мин, следван на 0.3 сек от Кими Райконен. Ботас бе 3-и на 0.7 сек, а Верстапен и Хамилтън 4-и и 6-и с още по-голямо изоставане. Пето време постигна Грожан с Хаас. Всички пилоти бяха с ултрасофт гуми.

 

 

Във втората част водещите пилоти излязоха с гумите софт и записаха бързи обиколки. Изключение бяха Рикиардо и Верстапен, които караха с ултрасофт. Най-бърз беше Хамилтън, следван от Ботас, Райконен и Фетел. Така и 4-мата ще трябва да стартират с тези гуми софт в състезанието утре.

След този сегмент от квалификацията отпаднаха Брендън Хартли, Щофел Вандоорн, Фернандо Алонсо, Естебан Окон и Кевин Магнусен като последният бе изместен от топ 10 в последния момент от Карлос Сайнц.

 

В 3-ата част логично всички бяха с ултрасофт. При първите опити Райконен бе най-бърз с 1:31.200, следван на 0.161 сек от Фетел. Ботас и Хамилтън бяха 3-и и 4-и на 0.4 сек. След тях бяха Верстапен и Рикиардо.

При вторите опити пилотите на Мерцедес не подобриха постиженията си, а Фетел подобри времето си до 1:31.095 мин, изпреварвайки с 87 хилядни Райконен, който също бе по-бърз спрямо първия си опит, но не достатъчно.  Верстапен и Рикиардо от Ред Бул останаха 5-и и 6-и.