Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Договор на Маркионе с Льоклер може да принуди Ферари да се раздели...

Договор на Маркионе с Льоклер може да принуди Ферари да се раздели с Райконен

75
0
Шарл Льоклер

Вече поет ангажимент към Шарл Льоклер може да принуди Ферари да се раздели с Кими Райконен според информация в немската преса. Твърди се, че 20-годишният пилот има договор със Скудерията, подписан с починалия през юли Серджо Маркионе.

Според германски медии окончателното решение за това кой ще е съотборник на Себастиан Фетел през 2019 г. е взето снощи от президента Джон Елкан и то е да се уважат решенията на Маркионе. Ден по-рано новият главен изпълнителен директор на Скудерията Луис Камилери заяви, че екипът няма срок, в който да вземе решение относно бъдещето на Райконен.

Според информацията Маркионе предприел решителни стъпки за уреждане контракта на Льоклер в началото на лятото. Около Гран при на Канада се заговори за обвиненията в сексуален тормоз на бивша сервитьорка срещу Райконен. Това дошло в повече на Маркионе, който тогава решил окончателно да вземе Льоклер за титуляр. Той дори искал монегаскът да седне в кокпита на Ферари още на Спа този сезон. От Пума, които шият екипите на хората от тима в Маранело, приготвили четири за Шарл.

Мениджър на Льоклер е Никола Тод, син на президента на ФИА Жан Тод. Това се смята за допълнителен фактор, вследствие на който от Ферари не биха опитвали да развалят предполагаемия договор.