Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими: Мисля, че съм толкова добър, колкото и преди 10 години

Кими: Мисля, че съм толкова добър, колкото и преди 10 години

93
0
Кими Райконен

Кими Райконен заяви по време на пресконференцията преди Гран при на Италия на Монца, че още няма яснота относно бъдещето си във Формула 1, но се чувства прекрасно, състезанията още му доставят удоволствие и смята, че е поне толкова, ако не и по-добър, отколкото преди десет години. 39-годишният финландец заяви още, че ако една сутрин се събуди и усети, че вече няма същата скорост, ще си тръгне, но засега този момент още не е настъпил.

„Ще видим какво ще ни донесе бъдещето”, отбеляза Кими и в типичния си стил заяви още, че едва ли очакваната с нетърпение негова биография ще разкрие кой знае колко от него повече пред света, но може и да има загубване в превода (книгата излезе първо на финландски).

Пилотът на Ферари, който има полпозишън на Монца, но не и победа, заяви още, че като каране и работа италианската писта е като всяка друга. Присъствието на тифозите обаче прави атмосферата по-различна и напрежението малко по-голямо, но за него няма кой знае каква разлика като програма на трасето.

Кими каза още, че ако в първия завой двамата със Себастиан Фетел се окажат един до друг, ще се борят за позиция, чисто и без рискове, но нямат никакви заповеди.