Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кий ще почака дълго време преди да заработи за Макларън, заяви Марко

Кий ще почака дълго време преди да заработи за Макларън, заяви Марко

89
0
Хелмут Марко

Информацията за предстоящо присъединяване на Джеймс Кий към Макларън като технически директор сериозно подразни Ред Бул и реакцията не закъсня.

Новината за Кий стана публично достояние вчера, като според Алан Болдуин от Ройтерс от Макларън са потвърдили, че са привлекли британския инженер. В късния следобед обаче шефът на Торо Росо Франц Тост заяви, че Кий има дългосрочен договор, чийто клаузи са поверителни. Същото повтори и съветникът на Ред Бул Хелмут Марко.

„Имаме дългосрочен контракт с Джеймс Кий. Зак Браун ни изпрати запитване дали не бихме го освободили предсрочно. Все още преговаряхме, а изведнъж в медиите се появи, че от Макларън са подписали с него. Кий ще почака дълго време преди да заработи за тях”, заяви Марко.

Договорът на Кий с Торо Росо бе продължен в началото на настоящата година. Смята се, че той ще остане в тима от Фаенца поне до края на 2019-а.

Марко обясни още, че подобна ситуация не се случва за първи път при преговори с Макларън. Същото станало и когато водели разговори относно Ландо Норис.

„Преговаряме зад закрити врати и внезапно откриваме във вестника, че те не желаят да го пускат”, разкри той.

В Макларън се опитват да изградят нова техническа и ръководна структура. Бързането в конкретния случай може да е обусловено от желание от страна на тима да задържи Фернандо Алонсо. Испанецът все още не е обявил плановете си за бъдещето и се смята, че в Уокинг така се опитват да му покажат, че екипът се променя. Самият пилот приветства новината за Кий и заяви, че в отбора има място за хора с опит и свежи идеи.

„Колкото по-скоро дойде, толкова по-голямо влияние ще има върху колата за догодина”, допълни Алонсо.