Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Квят се връща в Торо Росо?

Квят се връща в Торо Росо?

54
0
Данил Квят

Данил Квят може да се върне в Торо Росо. Според информация на motorsport.com шефът на Ферари Маурицио Аривабене се е срещнал с колегата си Кристиан Хорнер от Ред Бул и съветника на тима от Милтън Кийнс Хелмут Марко на пистата Спа-Франкоршамп, за да обсъди евентуалното освобождаване на руснака. Понастоящем Квят е развоен пилот на Скудерията. Той бе освободен от Торо Росо в края на миналия сезон.

В отбора от Фаенца ще се освободи място, тъй като Пиер Гасли ще се състезава за Ред Бул от следващия сезон. Бъдещето на Брендън Хартли също не е ясно и е възможно Торо Росо да има нужда от двама състезатели. В екипа познават добре Квят, който караше за тях през 2013-2014 г. и от Гран при на Испания през 2016-а почти до края на 2017 г. (след надпреварата в Сингапур кара само в САЩ).

Твърди се, че от Торо Росо проучват и възможността за привличане на Антонио Джовинаци, който също е част от екипа в Маранело.

Междувременно шефът на Хаас Гюнтер Щайнер заяви, че от Ферари не диктуват на американския отбор кои пилоти да вземе за 2019 г. Той бе категоричен, че въпреки близките отношения на ръководения от него отбор със Скудерията, в Хаас са свободни да привлекат който състезател пожелаят.

„Това, което има значение, е нашето мнение. Никой не ни казва какво да правим”, заяви Щайнер.

Той допълни, че от Хаас не бързат да обявят пилотите си за 2019 г.: „Трудно е да обясня точно ситуацията, но мога да кажа, че се чувстваме чудесно по отношение на позицията, в която се намираме. Не сме част от цялата лудост (около пазара на пилоти). Има няколко подробности за уточнение и след това ще обявим състезателите си.”

Повод за изявлението бе предположение, че в американския отбор може да привлекат Естебан Окон. Протежето на Мерцедес бе смятан за сигурен пилот на Рено за догодина преди френският тим да обяви привличането на Даниел Рикиардо. Сега се твърди, че преговаря с Макларън и че дори е в бил за Уокинг, където да му вземат мярка за седалка, но заради височината си имал затруднения с влизането в кокпита.