Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица с оферта от Уилямс за титулярно място?

Кубица с оферта от Уилямс за титулярно място?

98
0
Роберт Кубица

Роберт Кубица е получил предложение от Уилямс да заеме второто титулярно място в отбора през 2019 г. Информацията се появи в падока на пистата Интерлагос, където утре ще се проведе предпоследният кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2018-а Гран при на Бразилия.

33-годишният поляк (на 7 декември ще навърши 34) е трети пилот на тима от Гроув през настоящия сезон. Приемането на тази роля му позволи да се завърне в Гран при след дълго възстановяване от последиците от катастрофата, която Кубица претърпя по време на рали в началото на 2011 г. Той винаги е твърдял, че целта му е отново да се състезава в F1 и според Аутоспорт сега има оферта, позволяваща това да се случи.

Състезателят обясни през октомври, че не може да чака решението на Уилямс чак до декември. След това стана известно, че води разговори с Ферари за ролята на развоен пилот. Сега Роберт смята, че скоро ще има решение за бъдещето си.

„Ще се случи в рамките на няколко дни. Ще реша какво искам да правя и каква ще е посоката на работа за мен. Ще върша нещо, което по един или друг начин ме привлича, доставя ми радост и ми дава увереност. Със сигурност решението зависи от това накъде искам да тръгна, дали желанието ми е да се състезавам, къде, дали е възможна някаква комбинация или ще се съсредоточа само върху едно нещо, както бе през тази година”, обясни Кубица.

Той повтори, че една от мечтите му е да кара Ферари и вариантът да стане част от екипа на Скудерията е много вълнуващ и чудесна възможност от професионална гледна точка.