Начало BG спорт Камбуров е победител на Писта Стара Загора след дисквалификация на Маршавелов

Камбуров е победител на Писта Стара Загора след дисквалификация на Маршавелов

258
0
Пламен Камбуров

Пламен Камбуров с Мицубиши Лансър Ево 9 спечели четвъртия кръг от националния шампионат на затворен маршрут за 2018 г. – писта „Стара Загора”. Надпреварата се състоя на писта Дракон до Калояново, тъй като в Стара Загора се провеждат ремонтни работи.

Камбуров потегли от първа позиция на стартовата решетка, след като бе най-бърз във вчерашните квалификации. Пилотът на Автотранс Рейсинг Тийм бе начело през цялата дистанция, но в самия й край бе неправомерно изпреварен при жълти флагове от Константин Маршавелов. Преди това двамата се удариха и получиха повреди по колите си.

Впоследствие спортните комисари на надпреварата взеха решение по точка 19.1.3 от правилника за провеждане на стартовете от шампионата на затворен маршрут и постановиха, че маневрата е била в нарушение на регламента и дисквалифицираха Маршавелов.

„През цялото време водих в състезанието, обясни Камбуров. – На предпоследния завой в последната обиколка намалих скоростта заради жълт флаг. Моят конкурент или не го видя, или не разбирам какво стана, но ме изпревари.

На пистата имаше димящ автомобил, разлято масло – затова и забавих темпото. Той се възползва от ситуацията, но при жълт флаг нямаш право да изпреварваш. Абсолютно забранено е и с решение на спортните комисари съперникът ми бе дисквалифициран.“

Следващият старт за Камбуров е пети кръг от първенството на писта, насрочен за 27-28 октомври на писта Дракон.