Начало BG спорт Камбуров: Можех да бъда още по-бърз

Камбуров: Можех да бъда още по-бърз

158
0
Константин Маршавелов
Константин Маршавелов, снимка: Lap.bg

Пламен Камбуров заяви, че е можел да бъде още по-бърз в днешните квалификационни сесии за Писта Стара Загора, проведени на трасето Дракон. Пилотът на Автотранс Рейсинг Тийм спечели първата позиция на старта в серия Макси, като постигна топ времена и в двете сесии.

Най-доброто постижение на Камбуров, който кара Мицубиши Лансър Ево 9, бе 1:00.941 мин. Той сподели, че тренировките не са преминали съвсем безпрепятствено за него.

„Постигнах първо време, но от Кюстендил са останали някои неща и имахме малко проблеми със скоростната кутия и съединителя. Тази вечер ще поправим всичко, каза Пламен. – Времето ми можеше да е дори още по-добро, ако нямахме малкия проблем. Хубавото е, че утре ще стартирам от първа позиция.“

От този уикенд автомобилът на пилота на Автотранс Рейсинг Тийм е с ново оцветяване. Интер Спийд присъстваше на колата и досега, но цветовата схема е доразвита и обогатена. Мицубиши-то ще остане в този вид до края на настоящия сезон.

Вторият в серия Макси Константин Маршавелов (Мицубиши Лансър Ево 10, АСК КА-2 Рейсинг Тийм) записа време 1:01.276 мин в първата от общо двете сесии. Трикратният шампион кара с проблеми в своя автомобил и в двете тренировки.

Проблемът в колата се появи още по време на първата сесия днес. Времето, записано от Маршавелов, бе с 0,335 сек по-бавно от това на основния му конкурент Камбуров. Във втората сесия обаче проблемът се задълбочи и Косьо не успя да запише добро време.

„Имахме проблеми и в двете квалификации. По време на паузата не успяхме да установим от къде точно е проблемът, а във втората тренировка той се задълбочи, което се вижда и от резултата. Очаква ни една безсънна нощ“, беше коментарът на Маршавелов.

Лидерът във временното класиране на Макси Камен Василев с Мицубиши Лансър Ево 9 ще стартира от пета позиция, като записа време от 1:07.832 мин. “Резултатът не ни изненада. Това са ни възможностите с този автомобил и тази мощност, с която разполага колата. Ние се придържаме към тренировъчната програма, която имаме от началото на сезона”, бе коментарът на мениджъра на пилота Пламен Стайков.