Начало Други Камбуров ще стартира от полпозишън на писта Русе

Камбуров ще стартира от полпозишън на писта Русе

137
0
Пламен Камбуров

Пламен Камбуров ще стартира от първа позиция в надпреварата на писта Русе, трети кръг от националния шампионат на затворен маршрут. Пилотът на Автотранс Рейсинг Тийм записа най-добро време 1:22.059 минути, което му осигури полпозишъна. Съботните тренировки преминаха при топло и сухо време, докато метеорологичната прогноза за неделя предвижда сериозен шанс за дъжд.

„Ще се подготвим както за топлото време, така и за дъжд, който би бил допълнително предизвикателство в надпреварата. Надявам се, че и да вали, и на сухо състезанието ще премине благоприятно и ще запазя първата си позиция”, коментира Камбуров, който кара Мицубиши Лансър Ево 9.

Втори в серия Макси ще стартира Константин Маршавелов от КА-2 Рейсинг Тийм с Мицубиши Лансър Ево 10. Първата квалификация премина отлично за шампиона, който успя да запише първо време, като преднината му бе над 2 секунди. Проблемите за пловдивчанина дойдоха във втората квалификационна сесия, когато автомобилът му започна да прекъсва.

„Във втората квалификация сложихме нови гуми, но автомобилът започна да прекъсва и се наложи да се прибера в бокса“, сподели Маршавелов след квалификациите.

В серия Туринг от първа позиция ще стартира Иван Влъчков от Дамасцена Алба с Хонда Сивик. Шампионът за последните 2 години беше най-бърз и в двете квалификационни сесии, като във втората постигна 1:29.334 мин.

И в двете сесии пилотите в клас Туринг караха заедно с тези в Макси заради малкия брой коли в двете серии – по 5. Втори на старта ще бъде ветеранът Стоян Апостолов с Хонда Сивик, който записа 1:31.822 мин. Трети ще потегли Давид Будев с Хонда Сивик от екипа на Влъчков Ресйинг.

„Много добра организация на събитието. Благодаря на Дамасцена Алба за доверието, заяви Иван след края на деня. – Трябваше да се внимава повече с по-бързите автомобили от Макси покрай нас.”

В клас Спорт най-бърз и в двете сесии беше Симеон Симеонов с Хонда Сивик. Във втората той записа 1:34.331 мин и изпревари с 0.152 мин Александър Димитров с Хонда Сивик. Трети се нареди шампионът Ерменко Еремнков със Ситроен Саксо, който пропусна предния кръг в Хасково, следван от Искрен Веселинов с Хонда Сивик.

В купа Енеос от полпозишън ще потегли Венцислав Станев. В първата квалификация най-бърз бе Кольо Карастоянов. Той записа време 1:38.482 мин, което бе с близо 3 секунди по-добро от това на Станев. Във втората тренировка лидерът в шампионата успя да подобри времето си и спечели полпозишъна. От втора позиция ще потегли Карастоянов, а трети е Христо Чаков.

За Купа Лада Огнян Патенов ще стартира първи, като постигна най-добри времена и в двете сесии. В първата той записа най-доброто постижение от 1:35.585 мин и остави на 0.374 сек Павел Шенков. Трети ще стартира Иван Лишев.