Начало Рали КАТ овладя феновете на бързите скорости на третия кръг от Автомобилно състезание...

КАТ овладя феновете на бързите скорости на третия кръг от Автомобилно състезание на Виница

68
0

Днес за трети път Картинг писта „Варна” организира вече познатото зрелище за почитателите на автомобилния спорт, сцена, която да задоволи и най-критичните им желания. Така както всички очакваха, освен познатите вече фаворити, присъстваха участници, които възбуждаха сериозен интерес, което допълнително зареди атмосферата. Миризмата на каучук, бензин и адреналин се долавяше доста преди първия старт. Желанието на многобройната публика всичко това да се случи по-скоро, изостри „спортната злоба” допълнително.
За пореден път неясно защо подцененото руско присъствие беше оправдано с адекватно пилотиране конкурентно на „големия” клас. Зрелищното и заслужаващо аплодисменти Рено „Клио”, контролирано в лицето на Атанас Николов на пръв поглед подведе, но застана на челното място.
Тогава когато всички си помислиха, че ще си отдъхнат, на старта застана картинг с различни параметри /Rotax/ , допускащ до себе си доказани пилоти.
За никой не остана изненада спречкването в горния клас. Присъствието на предходния победител не смути нито един от претендентите. Спора машина и пилот, изненада за едни, задоволство за други, показа че технологиите все още отстъпват на постоянството. Пламен Атанасов със своя неизменен Голф „наказа” съперника си на финала с рекордното време от 03:06.98. По този начин за втори пореден път той извоюва победа.
Благодарение на компетентното присъствие, с цел регулиране на движението и паркиране в района на Картинг пистата, държавни органи в лицето на КАТ и охранителна фирма „Дага полис”, спомогнаха за безаварийното протичане на мероприятието.