Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 КИА ИНВЕСТИРА В ГОЛЯМ ЗАВОД ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА АВТОМОБИЛИ В ЕВРОПА

КИА ИНВЕСТИРА В ГОЛЯМ ЗАВОД ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА АВТОМОБИЛИ В ЕВРОПА

290
0

– Новата фабрика на КИА ще бъде построена в Жилина, Словакия

– Производството на първите автомобили се очаква да започне в края на 2006 г.

– Предвижда се годишното производството на автомобили до 2008 г. да достигне 200 000 броя


– В новия завод ще бъдат произвеждани 2 модела специално за европейския пазар

На официална пресконференция на 74-ти автомобилен салон, Женева – 2 март 2004г., КИА Моторс представи плана си за построяване на нов завод за производство на автомобили в Европа. С инвестиция от 700 млн. Евро, новата фабрика е проектирана с производствен капацитет от 200 000 автомобила годишно.

“Създаването на новия завод в Европа е значителна стъпка напред в развитието на нашата компания,” коментира г-н Yong-Hwan Kim, Изпълнителен Директор на КИА Моторс Корпорейшън, по време на световната премиера на КИА Черато на автомобилното изложение в Женева.

“С атрактивните си модели, КИА привлича все повече клиенти по света. Новата фабрика ще ни помогне да затвърдим имиджа на марката и да увеличим пазарния дял на компанията в Европа до края на 2005 година,” допълни г-н Ким.

Новата производствена база на КИА ще бъде построена в Жилина, 200км североизточно от Братислава, Словакия. Тя е с внушителните размери от 16 декара застроена площ от общо 150 декара, които КИА Моторс Корпорейшън е закупила от словашкото правителство. При пълен производствен капацитет на фабриката, броят на служителите ще достигне до 2 400 души. Официалното подписване между КИА Моторс Корпорейшън и словашкото правителство ще бъде отпразнувано през април тази година, като се предвижда до края на ноември 2006г. да бъдат произведени и първите автомобили.

“Наред с производството на високо качествени автомобили, нашата нова фабрика ще отвори врати и към нови пазарни сегменти, осигурявайки стабилна позиция на марката на европейския пазар. Убедени сме, че продажбата на 500 000 автомобила годишно в Европа и пазарен дял от 3% до края на 2008г. са една достижима цел за КИА” каза в заключение г-н Ким.

През 2007г. в Жилина ще бъдат произведени 100 000 автомобила, а до края на 2008г. капацитетът ще се удвои. Годишната норма за производството на автомобилите ще бъде равномерно разпределена между модели от Б-сегмент (3 и 5 врати) и С-сегмент (3 и 5 врати). Автомобилите ще бъдат произвеждани с най-модерните бензинови и дизелови двигатели.

Марката КИА www.kiamotors.com е измежду най-бързо развиващите се автомобилни компании в света. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да достигне 5-та позиция сред Световните производители на автомобили през 2010 година. С 15-те си производствени бази в 12 страни КИА продава повече от 1 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 190 страни. Основана през 1944, Kia Motors Corporation e най-старият производител на автомобили в Корея. Днес КИА има 30 000 служители и годишни приходи от 12 милиарда долара.

КИА Моторс България