Начало Други Кралев награди Иван Влъчков с почетен плакет от Министерството на спорта

Кралев награди Иван Влъчков с почетен плакет от Министерството на спорта

411
0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет Иван Влъчков, който постигна сериозни успехи през изминалия сезон. Влъчков дебютира в европейските серии GT4 с българския отбор София Кар Моторспорт“ на Росен Даскалов с колата Sin Car R1.

Влъчков се нареди на пето място в крайното класиране при пилотите, а екипът на София Кар Моторспорт зае 3-ото място в отборното подреждане. Освен това Влъчков стана шампион на България за втора поредна година в серия Туринг, като записа и силни карания на Планинско изкачване.

На срещата присъстваха също народният представител от Русе Пламен Нунев и русенският инженер и предприемач Росен Даскалов, който е шеф на отбора София Кар Моторспорт и конструктор на Sin Car R1.

Даскалов показа на министъра купата за 3-ото място в отборното класиране, която бе връчена на годишните награди на сериите GT4 в Париж през изминалия уикенд. Той подари на Кралев умалено лимитирано издание от карбон на състезателен автомобил Sin Car R1. Министърът разгледа и тества колата на паркинга пред националния стадион Васил Левски.

Влъчков и Даскалов запознаха министъра с плановете си за развитие в автомобилния спорт и за реклама на България пред широката аудитория по целия свят на сериите GT4.

“В този етап от развитието на един спортист е важно да се поставят високи, но реалистични цели и да се постигат последователно. Когато се работи правилно и всеотдайно, се върви нагоре към все по-сериозни успехи“, заяви Кралев.

„Влъчков е много талантлив, но проявява също така хладнокръвие и дисциплина, благодарение на които бързо се превърна в един от най-добрите пилоти в своя клас. На неговите резултати дължим третото отборно място в Европа“, каза Даскалов.