ГП на OAE след:
Последно състезание: Бразилия

Краси Цолов печели в Хасково

14.05.2006 | | коментара Красимир Цолов спечели в Хасково състезанието за голямата награда на ВВВ, 6-и кръг от CFKC, провел се на 13 май. След него завършиха Борис Барболов и Николай Димитров, които заеха второ и трето място на подиума.
Състезанието бе проведено по нова, различна система, което доведе до множество и интересни промени на пистата в хода на състезанието. Състезателите трябваше да карат в два манша, като след всеки манш - да разменят своите картове.


Някои от тях решиха да карат тактически и макар нищо да не им пречеше да заемат челните места в първия манш, те не го направиха и завършиха в средата на колоната. Това обаче им даде шанс, при смяната на картовете, да се качат на по-добрите машини, с които да се класират в челото втория манш.


След старта на втория манш, имаше лек хаос, от който най-добре се възползваха Красимир Цолов и Николай Димитров, както и Иван Толев. Макар Борис Барболов да бе с много добър карт, той сам загуби състезанието, правейки 3 сериозни грешки - една в първата обиколка на втория манш и две по време на битката си с Иван Толев и Ники Димитров за втората позиция. Последните 3 обиколки, той настигна Цолов, но време за повече нямаше.
Така, макар и укорявани от своите преки конкуренти в състезанието и освиркани от част от публиката, Цолов, Барболов и Димитров заеха челните 3 места.
Не по-различно стояха нещата и във втора гонка, където подобна тактика предприе и Петко Петров, което му позволи да се класира доста напред в гонката, спечелена обаче от Емил Владимиров.
За първи път в Хасково пък бе проведена квалификация с изравняване теглото на състезателите, за да може да се предоставят още по-равни условия за всички. На тежащите до 70 кг бяха добавяни 10 кг баласт, на тези от 70-75 кг - 5 кг баласт, а тежащите над 75 кг караха без баласт.
Партньорът за това състезание - ВВВ и официалната напитка на шампионата - енергийните напитки Xtra Time сваляха малко високия градус на напрежение в топлия и слънчев съботен ден.
Първите трима получиха купи и грамоти, а победителят се сдоби и с 30 литра бензин V-Power Racing, осигурен от Шел България.
Пълно класиране в шампионата и от състезанието
Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти