Начало Картинг Краси Цолов спечели 4-и кръг, Илиан Димитров отново лидер в шампионата

Краси Цолов спечели 4-и кръг, Илиан Димитров отново лидер в шампионата

42
0

Илиан Димитров отново стана лидер в Club F1 Kart Championship, след като завърши 3-и в поредния кръг от шампионата, провел се на писта Gravity Park край Благоевград в събота, 28 юли. С четвъртия си пореден подиум от 4 старта, той затвърди позицията си начело в шампионата. Победата взе Краси Цолов, втори остана Борис Барболов.
В състезанието се включиха 10 състезатели. Квалификацията бе спечелена от Борис Барболов с цели 8 десети преднина пред втория – отличния дебютант Никола Николов.
Първият манш бе спечелен от Барболов, като на 3 пъти той удържа на атаките на Николов и не позволи да бъде изпреварен. Позагубил ритъма, Николов бе изпреварен от Краси Цолов след това.
Вторият манш бе истински спектакъл за всички, присъствали на пистата. След тегленето на жребия и размяната на картовете между състезателите, в директната битка за победата Барболов бе видимо по-бавен и макар да успяваше 3-4 обиколки да задържи Краси Цолов зад себе си, в крайна сметка бе изпреварен. По-бързите Илиан Димитров и Чавдар Варийски също изпревариха почти веднага Барболов. Битката обаче не спря дотук. Илиан Димитров изпревари и Краси Цолов, същото се опита да направи и Чавдар Варийски, но в крайна сметка не успя. Плътно движилия се зад тях Барболов опита да се възползва от ситуацията и да си върне една позиция, но безуспешно. Лека колизия и твърдо каране от страна на Варийски не му позволиха да мине напред и в крайна сметка Барболов остана 4-и във втория манш, което му отреди второто място на подиума. Победата по този начин грабна Краси Цолов, а Илиан Димитров, спечелил втория манш, остана на 3 място в състезанието.
Чавдар Варийски е 4-и, а след него се нареди Никола Николов, който нямаше късмет и загуби много позиции втория манш, 6-и остана лидера в шампионата до този кръг Николай Димитров, представил се доста слабо и в квалификацията, и в двата манша на състезанието. На 7 място се класира Кристина Василева, 8-и е Румен Паунов, а останалите във втора гонка Йордан Пенчев и Любомир Стефанов си поделиха съответно 9-то и 10-то място.
Следващият старт от шампионата ще се проведе отново на пистата в Благоевград, на 18 август.
Причината за по-малкото разнообразие от писти в календара, е огромната разлика в състоянието на картовете на отделни писти, което прави невъзможно провеждането на старт при нормални условия. Отстранени за този сезон от календара са пистите Красна Поляна в София, на която трябваше да се проведе старта тази събота и който бе преместен в Благоевград, и писта Хасково, на която след установяване състоянието на картовете, старта на 23 юни бе отменен и отложен да се проведе на друга писта, която ще бъде допълнително уточнена.
В календара на шампионата останаха 3 писти, на които ще се провеждат състезанията до края на сезон 2007 – това са Бенковски в София, Лаута в Пловдив и Gravity Park в Благоевград.