Начало WRC News Крис Мийк е подписал договор с Тойота за 2019 г.

Крис Мийк е подписал договор с Тойота за 2019 г.

65
0
Крис Мийк

Крис Мийк е подписал договор да кара за екипа на Тойота в WRC през следващата година, съобщава Аутоспорт. След серия от катастрофи в началото на този сезон, британецът беше освободен в края на май от Ситроен и остана без място.

От 2019 г. обаче той изглежда ще стане съотборник на От Танак и Яри-Мати Латвала в японския тим, където ще замени Есапека Лапи. Очаква се последният да премине в Ситроен, което ще бъде обявено на 18 октомври.

Спортният директор на Тойота Томи Макинен отказа да коментира подробности за пилотския състав на тима за 2019 г., но заяви, че Мийк и Крейг Брийн са сред наблюдаваните състезатели.

„Двамата имат потенциал. И реално ние нямаме кой знае колко опции, ако искаме да се борим за световната титла при отборите през следващия сезон, каза Макинен. – Подготвяме се за възможни промени в тима. Разглеждаме потенциалните алтернативи.“

В тази връзка водещият пилот на Тойота Танак заяви, че не той взема решенията и не той избира пилотите, но Крис е бърз състезател и всички знаят това. „Като цяло мисля, че с него бихме били силен пилотски състав“, добави естонецът.