Начало Картинг Кристиян Христов с добро представяне в европейския шампионат на Салбрис

Кристиян Христов с добро представяне в европейския шампионат на Салбрис

104
0

Кристиян Христов се представи добре във втория кръг от Европейския шампионат по картинг X30, който се проведе на пистата Салбрис във Франция. Шампионът на България в клас Ротакс Джуниър, започна уикенда още от четвъртък, като тренировките се проведоха на мокра писта. Старгозагорецът се движеше сред първите 13 пилоти от общо 34 участващи.

В петък предстоеше квалификацията, за която пистата не беше напълно изсъхнала и трябваше да се избира дали да се излезе със сухи или мокри гуми. Кристиян избра мокрите и се класира на 13 място. В събота имаше 4 състезания.

На 3 от 4-те Христов финишира на 13 място, а на последното бе дисквалифициран, защото беше със 100 грама по-лек отколкото е минимума. За него най-успешното каране беше полуфинала в неделя. Поради дисквалификацията от последното каране в събота, трябваше да стартира 32 на префинала.

След много успешно състезание, той  успя да изпревари 13 човека и беше с най-бързата обиколка от всички до предпоследната обиколка, когато друг състезател направи по-добра. Христов обаче бе диксвалифициран и от префинала, защото е в екипа са нямали право да меярт налягането на гумите.

На финала той тръгна 34 и когато започна да изпреварва другите пилоти, те на два пъти го блъснаха 2 пъти и го завъртяха, заради което той изостана  1 права. До финала той успя да ги настигне и да изпревари 5 пилота и финишира 29.