Начало Рали Крум Дончев и Димитър Илиев ще участват на рали България като екипаж

Крум Дончев и Димитър Илиев ще участват на рали България като екипаж

410
0

Многократните рали шампиони на България Крум Дончев и Димитър Илиев ще вземат участие в тазгодишното рали България в един екип – пилот и навигатор. Дончев от две години насам хвърля ръкавицата към знаменития си съперник от близкото минало Илиев за нов дуел по трасетата.

Така направи и преди няколко дни, като в крайна сметка двамата след продължителен дебат в социалните мрежи се разбраха да карат в един отбор в доста необичаен формат като екипаж. Двамата заявиха, че искат да участват в името на спорта, заради колегите си състезатели и заради феновете.

Митко и Крум ще си разменят ролите по отсечките около Албена и Варна, като всеки от тях обещава да са раздаде, независимо на кое място се намира. Няма да става въпрос за парадно представяне, а за каране на лимита – така, както сме свикнали да виждаме Дончев и Илиев.

49-ото рали България ще се проведе между 12 и 14 октомври, като за трета поредна година състезателните етапи ще са в района на Варна. Щабът на ралито ще бъде разположен в курорта Албена, в унисон с духа на златните години. Крайният списък със заявките ще бъде публикуван на 8 октомври вечерта.