Начало Рали Крум Дончев втори в супер специалния етап на рали Хеброс

Крум Дончев втори в супер специалния етап на рали Хеброс

42
0

Пилотът на Приста Ойл Рали Тийм Крум Дончев даде второ време (2:16.5) в супер специалния етап на рали Хеброс. Той остана само на 0,7 сек. от водача Ясен Попов. Самият супер специалния етап, който е първият в историята на рали Хеброс, се проведе на пътен възел Коматево като автомобилите стартираха по два едновременно в стил „Италианско преследване”. Всеки от състезателите трябваше да направи по 2 обиколки.
Екипът на Приста Ойл Рали Тийм бе със стартов номер 2, но в супер специалния етап състезателите стартираха по обратен ред. Подобна практика е широко утвърдена в кръговете от европейския рали шампионат. Целта е най-силните пилоти да се появяват последни на трасето и така напрежението сред публиката да се запази до края на етапа. В резултат екипажът на Крум Дончев/Стойко Вълчев се появи на импровизираната писта последен заедно с този на Димитър Илиев/Янаки Янакиев.
Рали Хеброс, в което участват общо 30 екипажа, се провежда за 37 пореден път в гр. Пловдив. Надпреварата е старт от Европейската рали купа – регион Изток и същевременно ІІІ кръг от българския рали шампионат. Официалният старт на състезанието бе даден в 17 часа на централния площад в Пловдив. Фактическото начало на рали Хеброс се състоя два часа по-късно, когато стартира супер специалният етап.
Във връзка с предстоящите в събота и неделя общо 13 скоростни отсечки Крум Дончев сподели:
Очаквам безкрайно оспорвано състезание. Хеброс в действителност е тежко рали и в хода на надпреварата постоянно стават размествания. Тази година през първия ден има две напълно нови отсечки съответно по 14 и 8 км. Никой досега не се е състезавал по тях и от тази гледна точка ще бъде доста интересно. Що се отнася до втория ден, част от етапите са дълги и тежки – от порядъка на 30 км. Като цяло предполагам, че състезанието ще е много напрегнато, но се надявам автомобилът да издържи на предизвикателството.