Начало Moto News KTM представи първия си мотор за MotoGP

KTM представи първия си мотор за MotoGP

38
0

Отборът на KTM представи официално първия си мотор за MotoGP – RC16, с който тимът ще се състезава в кралския клас през тази година. Австрийската компания показа машината в базата си в Матигхофен, като оцветяването й е изцяло в цветовете на основния спонсор на тима Ред Бул. Пилоти ще бъдат Пол Еспаргаро и Брадли Смит.

Моторът бе тестван на пилотите за първи път след края на миналия сезон във Валенсия, а преди това в последния кръг от сезона на Рикардо Тормо Мика Калио участва и в състезанието. Той не успя да финишира заради техническа повреда.

На последните тестове в Австралия Еспаргаро се представи добре и записа време, което бе с 1.3 сек по-слабо от това на най-бързия Маверик Винялес с Yamaha. Смит пък бе само с десета по-бавен от съотборника си. Това дава надежди на двамата за един добър дебютен сезон.

„Точно сега моторът е малко див, но всъщност го усещам много добре, заяви Еспаргаро. – Правим големи стъпки напред и се подобряваме всеки път, когато се качим на машината.”

„Заедно с Пол и целия тим на KTM ще работим изключително здраво, добави Смит. – Бяхме заето в тези зимни тестове досега. И работата още не спряла. Това е само началото.”

Освен за MotoGP, екипът представи екипите и машините си за Moto2 и Moto3. В тези класове двойките пилоти на тима ще са Брад Биндер/Мигел Оливейра и Николо Антонели/Бо Бендснайдер.