Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица подписал договор с Ферари преди катастрофата

Кубица подписал договор с Ферари преди катастрофата

62
0
Роберт Кубица
Роберт Кубица: снимка: Уилямс

Роберт Кубица заяви, че е бил подписал договор за кара за Ферари за 2012 г, преди да претърпи ужасния инцидент на рали в Италия година по-рано. Полякът е щял да изкара още един сезон в Рено, след което да премине в Скудерията като съотборник на Фернандо Алонсо.

След инцидента обаче той прекрати за дълго състезателната си кариера, тъй като имаше много сериозни наранявания на дясната ръка. След няколко години той започна да се състезава в WRC, а през миналата отново кара болид от F1. Той дори бе фаворит за титулярно място в Уилямс, но в крайна сметка стана резервен пилот в тим.

„Бях подписал договор със Стефано Доменикали (който тогава беше спортен директор на тима), разказа Кубица. – Бях много близо до това да съм пилот на Ферари. В този тим нямаше да ми е позволено да карам в ралита. Щях да печеля по-малко пари, отколкото в Рено.“

Полякът също така призна, че невъзможността да кара за Скудерията е направила периода му на възстановяване още по-труден. „Възстановяването ми беше толкова трудно, че първите 16-18 месеца не ме болеше от това, че не можах да карам за Ферари. Борех се и се бях концентрирал върху възстановяването ми. Минавах през труден период.

Но колкото повече време минаваше, толкова по-трудно ставаше за мен, защото надеждата, че нещата могат да се оправят, изчезваше. Имаше моменти, в които се възстановявах изключително добре, а след това имаше месеци, когато операциите минаваха зле и се връщах 6 месеца назад във възстановяването ми, вместо да се подобрявам.“